Informatie

Hoe krijg je je kat in een reismand

De kat in een reismand krijgen is vaak voor zowel kat als eigenaar een moment van veel stress. Met deze tips willen we u helpen om deze situatie voor beiden zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

  • Overval de kat niet als hij lekker ligt te slapen door hem al slapend op te pakken en in een reismand te stoppen.
  • Pak de kat rustig op, niet in het nekvel, dit doet zeer en brengt extra stress met zich mee.
  • Als het lastig is om de kat in het mandje te krijgen, zet deze dan op de achterkant met de ‘ingang’ naar boven en zet de kat met de achterpoten eerst in de mand. Zo kunnen ze er niet meteen weer uit springen of zichzelf tegenhouden.
  • Spray eventueel een paar spuitjes Feliway in de mand een half uur voor vertrek.
  • Zet de reismand tijdens de rit achter de auto stoel op de grond, zodat deze niet kan schuiven of open kan gaan.
  • Voor minder stress bij aankomst (bijvoorbeeld bij de dierenarts) kies voor een reismand waar de bovenkant vanaf kan zodat de kat er gemakkelijk uit gehaald kan worden, of in sommige gevallen zelfs kan blijven liggen als de bovenkant eraf is (denk aan nageltjes knippen).

Reismand geschikt voor katten
Deze reismand is geschikt vanwege de bovenopening

Minder geschikte reismand
Deze reismand is erg leuk, maar minder geschikt

Misschien wel het belangrijkste: Maak van de reismand het liefst een vaste plek in huis. Haal de bovenkant eraf, leg er een dekentje in en zorg zo dat het een vertrouwd plekje is voor de kat waar hij graag in ligt.

Maak de reismand een vertouwde plek
De Sleepypod is speciaal gemaakt om van de reismand een vertrouwde plek te maken

De Sleepypod is hier speciaal voor gemaakt. Dit is een mooi zacht slaapmandje waar je bij vertrek alleen maar de bovenkant op hoeft te ritsen en je bent klaar om te gaan. Wat van dit mandje ook erg fijn is, is dat als de kat bijvoorbeeld bij ons in de praktijk moet blijven in de opname, hij lekker in zijn eigen slaapmandje kan liggen. Uiteraard voorkomt dit ook een hoop stress.

Wellicht ook interessant
Toon alle artikelen