Switch to English
Informatie

Ontworming bij katten

Waarom

Alle kittens hebben wormen, uw kitten dus ook. Kittens worden besmet via de baarmoeder en later via de moedermelk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet altijd aan een kat te zien dat hij wormen heeft. Een kat hoeft ook niet altijd ziek te worden van wormen. Echter, deze wormen scheiden larven uit die gevaarlijk kunnen zijn voor de volksgezondheid! Vooral kinderen kunnen erg gevoelig zijn voor deze larven. Na onderzoek blijkt dat er een relatie is met astma bij kinderen. Kittens met vlooien (of die vlooien hebben gehad) kunnen bovendien besmet zijn met lintworm.

Hoe vaak

  • Op 3 weken leeftijd, daarna iedere 2 weken herhalen tot 2 weken na het spenen.
  • Vervolgens maandelijks tot een leeftijd van een half jaar.
  • Daarna elke 3 maanden tenzij uw kat jaagt of vers vlees eet. Ontworm uw kat dan maandelijks.

Waarmee

  • Profender®: Dit zijn pipetjes die u in de nek moet druppelen. Deze pipetjes werken tegen de lintworm, spoelworm en haakworm. Dit middel werkt ook tegen de rondtrekkende larfjes, dit doen veel andere middelen niet. Dit product mag gebruikt worden vanaf 8 weken/vanaf 0.5 kg.
  • Milbemax®: Dit zijn tabletten die werken tegen de hartworm, spoelworm, haakworm en lintworm. Dit product mag gebruikt worden vanaf 0.5 kg.
  • Stronghold®: Dit zijn pipetjes die u in de nek moet druppelen. Deze pipetjes werken tegen de hartworm, spoelworm en haakworm. Ook werken deze pipetjes tegen vlooien, luizen en mijten. Dit middel moet 1 x per maand gebruikt worden.