Switch to English
Informatie

Ontworming bij honden

Waarom

Alle pups hebben wormen, uw pup dus ook. Deze wormen krijgen zij mee via de moedermelk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet altijd aan uw hond te zien dat hij wormen heeft. Een hond hoeft ook niet altijd ziek te worden van wormen. Echter, deze wormen scheiden larven uit die gevaarlijk kunnen zijn voor de volksgezondheid! Voornamelijk kinderen kunnen erg gevoelig zijn voor deze larven.

Hoe vaak

  • Op 2 weken leeftijd, daarna iedere 2 weken herhalen tot 2 weken na het spenen.
  • Vervolgens maandelijks tot een leeftijd van een half jaar.
  • Daarna elke 3 maanden tenzij uw hond slakken eet, jaagt of vers vlees eet. Ontworm uw hond dan maandelijks.

Waarmee

  • Milbemax®: Dit zijn tabletten die werken tegen de hartworm, spoelworm, haakworm en lintworm. Deze tabletten mogen gegeven worden vanaf 0.5 kg.
  • Nexgard® Spectra: Een smakelijke tablet, die u 1x per maand geeft. Voor de behandeling van darmworm (haakworm, rondworm en zweepworm)en de behandeling van teken- en vlooieninfestaties. Ook werkzaam bij mijten (demodicose en sarcoptesschurft). Verder ter preventie van hartworm, van longworm en van oogworm. We adviseren om ook 1x per jaar een tablet Milbemax® te geven voor de lintworm. Mag gegeven worden aan honden vanaf 2 kilo en een leeftijd ouder dan 8 weken.