Switch to English
Preventieve zorg

Groeicurve

Wist u dat een pup of kitten die te snel groeit veel meer kans heeft op het krijgen van artrose en obesitas op latere leeftijd? Bij onze dierenkliniek geven we prioriteit aan puppy- en kittencontroles waarbij we de groei monitoren en u precies kunnen aangeven hoeveel u moet voeren. 

Tijdens deze afspraken bieden we een speelse consultatie met onze ervaren dierenartsassistenten, waarbij we de groei van uw puppy en kitten beoordelen, uw vragen kunnen beantwoorden en de band tussen ons team en uw huisdier versterken. Dit helpt uw puppy en kitten zich meer op zijn gemak te voelen tijdens eventuele noodzakelijke procedures of onderzoeken in de toekomst.

Tijdens de controle voeren we een kort onderzoek uit bij uw puppy of kitten en bespreken we zijn groeicurve. Het is een gelegenheid voor u om vragen te stellen over onderwerpen als tanden wisselen, verzorgingsproducten, gedrag en gedragstraining en alle andere zorgen die u heeft met betrekking tot de opvoeding en verzorging van uw pup of kitten. Het is belangrijk dat puppy’s en kittens verantwoord groeien, een concept dat niet bij iedereen bekend is. Velen zijn zich er niet van bewust dat een snelle groei het risico op aandoeningen zoals artrose, groeipijnen, heupdysplasie en obesitas op latere leeftijd vergroot. Puppy’s en kittens komen in verschillende vormen en maten, en ze moeten allemaal de juiste groeicurve volgen. Door uw pup of kitten te veel voedsel te geven of overmatig traktaties te geven, kan hij deze curve overschrijden. Omgekeerd zal een dunne pup of kitten niet dikker worden door meer voedsel te geven; hij zal alleen sneller groeien. Bovendien kunnen problemen met het bewegingsapparaat ontstaan als de samenstelling van de voeding (zoals de hoeveelheid calcium en fosfor) niet juist is.

We raden aan om uw puppy en kitten maandelijks mee te nemen voor controle bij onze ervaren dierenartsassistenten tot hij 12 maanden oud is. Op 9, 12 en 24 weken leeftijd vinden deze afspraken plaats bij de dierenarts en combineren we ze met de nodige vaccinaties. Met ons voedingsprogramma FeedWise kunnen we niet alleen de groeicurve van uw puppy goed volgen, maar ook de juiste samenstelling van zijn voeding vaststellen en u adviseren over de hoeveelheid voedsel die u moet geven.