Switch to English
Specialismen
Kattenkliniek

Kattenkliniek

Wij zijn dol op katten en het is voor ons dan ook vanzelfsprekend dat we alles willen weten over ze. Wij zijn trots dat we een Silver status Cat Friendly Clinic keurmerk hebben gekregen van de ISFM (International Society of Feline Medicine). 

Dit keurmerk is exclusief voor dierenartsen gespecialiseerd in kattengeneeskunde en waarbij de kliniek katvriendelijk te werk gaat. Gedurende het jaar volgen we nascholing over kattengeneeskunde en we hebben apparatuur aangeschaft specifiek voor katten. U als eigenaar kunt vooral merken dat we katvriendelijk zijn in de manier waarop we met uw kat omgaan. Vaak zijn katten door het vervoer naar de kliniek al wat onrustig geworden. Soms hebben ze dan ook nog pijn of ongemak door een ziekte. Alle nieuwe geuren, geluiden en indrukken kunnen maken dat uw kat een korter lontje heeft in de kliniek dan thuis. Aanraking door een vreemde kan dan net een beetje teveel zijn.

Wij laten uw kat door de spreekkamer lopen en onderzoeken hem met tussenpozen daar waar hij het meest op zijn gemak is. Soms in zijn mandje (mits deze van boven open kan) en soms op de grond of in een zacht dekentje. Wij zullen nooit uw kat hardhandig vastpakken. Mocht uw kat desondanks toch veel angst hebben waardoor een onderzoek niet mogelijk is dan maken we liever een nieuwe afspraak waarbij u de kat iets rustgevend geeft. Er bestaat namelijk een geregistreerd medicijn voor katten dat de angst wegneemt zonder dat uw kat erg versuft is : Bonqat®. U geeft dit 1.5 uur voordat u de kat in het mandje doet en het werkt ongeveer 7 uur. De meeste katten laten zich daarna prima onderzoeken. Verder hebben we een apart gedeelte in de wachtkamer voor katten, niet in de buurt van honden. Wij verstrekken ook dekentjes ingesprayd met een rustgevend feromoon (Feliway®) die u over het reismandje kunt leggen. Dit rustgevende feromoon wordt bovendien via verdampers in alle ruimten van de kliniek verspreid. Verder beschikt onze praktijk over een opnameruimte die alleen voor katten is en waar (naast Feliway®) ook een RelaxoPet* aanwezig is. De opnamehokken zijn voorzien van kattenhuisjes en dekentjes en indien nodig groot genoeg voor een langere opname.

*RelaxoPet® PRO werd ontwikkeld voor een onbewuste diepe ontspanning voor alle katten, speciaal voor het gevoelige gehoor (afhankelijk van de omgeving) en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met dierenartsen, gedragstherapeuten en fokkers.